Vijf generaties zorgen al honderd jaar lang voor hun bakkerij.

favicon
1911
favicon
Eerste generatie

In 1911 starten Adolf Vandecasteele en Marie Sansen een bakkerij in Ieperstraat 67. Na enkele jaren verhuisden ze naar het huidige adres Ieperstraat 47. Ze kregen 2 zonen en een dochter.

1940
favicon
Tweede generatie

Adolf Junior zette de stiel verder bij z’n vader. In 1940 trouwde hij met Marguerite Meyens. Kort daarna werd hij krijgsgevangen gedurende WO2. Hun zoon, Jacques Vandecasteele, zette aldus z’n eerste stapjes zonder z’n vader.

Tijdens deze periode zette Marguerite de bakkerij verder met hulp van een bakkersgast en de familie.

Z’n broer Antoon startte een eigen zaak op Ieperstraat 22, maar hij kreeg geen kinderen.

1966
favicon
Derde generatie

Ondanks zijn koksopleiding,  besliste Jacques alsnog om bakker / banketbakker te worden. In 1966 trouwde hij met Agnes Depoorter. Samen werkten ze 45 jaar om van de bakkerij iets moois te maken.

Chantal werd geboren in 1967 en na 7 jaar kregen ze nog een dochter bij, Céline.

1992
favicon
Vierde generatie

Na het afronden van haar marketingstudie, besloot Chantal Vandecasteele op haar 25ste om haar vader te volgen in de stiel.

Céline volgde koksschool in Spermalie en startte een tearoom naast de bakkerij genaamd Poussecafé. Vele producten van de bakkerij worden daar verkocht zoals onbijtkoeken, gebak, ijs en koekjes voor bij de koffie. Jammergenoeg verliet Céline Vandecasteele ons veel te vroeg. Ze overleed op 36 jarige leeftijd. Desondanks heeft Céline heel wat mooie dingen nagelaten: een prachtzoon genaamd Matthieu, een tearoom en haar levenswerk, waar ze haar klanten altijd me open armen ontving en duizenden mooie herinneren creëerde. Met diezelfde liefde wordt de tearoom vandaag nog verder gezet door haar echtgenoot Kurt Vanoutryve.

favicon
Vijfde & huidige generatie

Nu wordt de bakkerij geleid door Chantal Vandecasteele en haar zoon, Simon (geboren te 1993), die z’n bakkersstiel heeft geleerd in bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Samen met hun team werken ze dag in, dag uit voor uw dagelijks brood, koeken en patisserie. Dit steeds met een ongeëvenaard oog voor kwaliteit en veel respect voor de ambachtelijkheid die gegroeid is uit de vele jaren ervaring over verschillende generaties.

Maar ook deze generatie staat niet stil en probeert steeds te vernieuwen en te verbeteren. Er worden zeer regelmatig nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd opdat ze net als hun voorouders, hun deel kun bijdragen tot de gigantische berg kennis.

Hopelijk kunnen we jullie nog lang van dienst zijn, met zoveel huisbereid lekkers.